Berichtgeving inzake het Corona virus

1-10-2020

Wij volgen de landelijke richtlijnen en hebben diverse aanpassingen in de praktijk toegepast om voor u en ons een veilige omgeving te creëren.

Wij dragen een mondmasker, wij vragen u dit ook te doen

Gezondheidsklachten?

Wij verzoeken u niet naar de praktijk te komen, indien u verkouden bent of last heeft van keelpijn, hoesten, benauwdheid, koorts of plotseling smaak- en reuk verlies.

Is er iemand in uw gezin ziek thuis, met een van deze klachten, ook dan vragen wij u de afspraak te verzetten.

De mogelijkheid van een E-consult (telefonisch of ondersteund met videobellen) is altijd mogelijk, zo kunnen wij zorg op afstand leveren, indien dit gewenst is. Dit kunt u aan de telefoniste doorgeven, als daar uw voorkeur naar uit gaat.

Hygiëne en afstand

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij het betreden van de praktijk vragen om uw handen te desinfecteren met handalcohol. Wij verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons, sleutels e.d. niet meer aan te raken.

In de wachtkamer en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Extra aanwijzingen

  • kom niet te vroeg, zodat u niet met anderen in de wachtkamer zit
  • volg de aanwijzingen van het personeel op
  • kom alleen naar uw afspraak, er mag maar 1 iemand naar binnen ( alleen indien strikt noodzakelijk mag een ouder mee met een kind, of een begeleider als dit niet anders kan)
  • verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk
  • wij schudden geen handen, maar begroeten u wel met een glimlach (achter ons mondmasker)
  • wij dragen in de praktijk (afhankelijk van het type behandeling) beschermingsmiddelen; zoals handschoenen, mondmasker, veiligheidsbril of face-shield
  • in de behandelkamer houden wij ons aan de NVvP richtlijn hygiëne en de RIVM richtlijn infectiepreventie